AANMELDPROCEDURE

Aanmeldprocedure

Als u psychische klachten ervaart is het belangrijk dat u zich meldt bij uw huisarts.

Uw huisarts maakt een eerste inschatting van de ernst van de klachten en kan u adviseren. De huisarts zal u verwijzen indien er sprake is van aanhoudende klachten die u belemmeren in uw dagelijks leven. Uiteraard kunt u ook zonder verwijzing altijd contact met ons opnemen om uw vragen te bespreken.

Ervaart u wel klachten, maar heeft u geen verwijzing? Kijkt u dan bij onze aanbod coaching.

Voor verzekerde zorg heeft u altijd een verwijsbrief nodig. Als de huisarts u een verwijsbrief heeft gegeven, kunt u zich op onze website aanmelden via het contactformulier. Ook kan uw huisarts u direct en digitaal doorverwijzen via Zorgdomein. Er wordt binnen twee dagen contact met u opgenomen voor het inplannen van een telefonische kennismaking met een therapeut van Praktijk Aurelius. Dit om uw hulpvraag te bespreken en om na te gaan of ons aanbod daarop aansluit.

Na deze eerste telefonische kennismaking, plannen wij een afspraak voor een intakegesprek. In het geval er sprake is van complexere problematiek, worden er 3 intakegesprekken ingepland. Het is belangrijk dat u voorafgaand aan dit gesprek een aantal vragenlijsten invult die wij u toesturen.

Tijdens het intakegesprek wordt nader ingegaan op het verloop van uw klachten, uw gedragspatronen en reeds genomen interventies of aanpassingen in uw dagelijks leven. Er wordt stil gestaan bij uw hulpvraag en verwachtingen. De intake vindt plaats met de uitvoerend behandelaar, en de regiebehandelaar.
Na afloop van het gesprek wordt een advies en een eventueel behandelplan met u besproken. Vervolgens wordt de gehele behandeling met u ingepland. Wij proberen zoveel mogelijk de intake te plannen bij de beoogd behandelaar. In overleg met u kan de behandeling bij een andere therapeut worden ingepland.

Blijf jezelf onderzoeken.

Marcus Aurelius