THERAPIE

U heeft last van psychische klachten die u in uw dagelijks leven hinderen. Mogelijk houden de klachten al langer aan, en gebruikelijke strategieën om deze het hoofd te bieden helpen niet. U merkt dat het u zonder professionele hulp niet lukt de klachten duurzaam te verminderen.

Therapie

Iedereen voelt zich weleens somber, futloos of angstig. Dergelijke gevoelens horen bij het leven en gaan meestal vanzelf weer over. Als dit niet gebeurt en uw psychische klachten houden aan of verergeren, dan kan behandeling bij een psycholoog uitkomst bieden.

Psychische klachten

Veelvoorkomende redenen van mensen om zich aan te melden zijn angst- en paniekklachten, somberheidsklachten, vermoeidheid of het ervaren van nare herinneringen aan een ingrijpende gebeurtenis.

Lees hier meer over psychische klachten

Behandelaanbod

Wij werken met effectief bewezen behandelmethoden, zoals Cognitieve gedragstherapie en EMDR-therapie. De behandeling richt zich op verwerking, het onderzoeken van uw eigen overtuigingen en opvattingen en/of gedragsverandering.
Wilt u weten wat de behandeling inhoudt?

Bekijk ons behandelaanbod

Zwangerschap en Ouderschap

Praktijk Aurelius heeft bijzondere expertise op het gebied van psychische klachten rondom zwangerschap, bevalling en jong ouderschap. Wij werken samen met verschillende verloskundigenpraktijken in Utrecht.

Lees hier meer over ons aanbod rond zwangerschap en ouderschap.

Tarieven en vergoeding

Psychologische zorg wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Er gelden wel enkele regels om in aanmerking te kunnen komen voor vergoeding. Zo moet er sprake zijn van een diagnose die vergoed wordt. Ook kan het zijn dat u een budgetpolis heeft, waardoor uw zorgverzekeraar maar een deel van het bedrag uitkeert.

Lees meer over tarieven en vergoeding

Aanmeldprocedure

Uw huisarts of de praktijkondersteuner van de huisarts kan u digitaal naar ons verwijzen. U dient zich daarnaast zelf aan te melden. Na aanmelding wordt u binnen twee werkdagen terug gebeld voor een telefonische screening. Als Praktijk Aurelius u de zorg kan bieden die u zoekt, dan wordt er een afspraak gemaakt voor een intakegesprek. Een daaruit voortkomende behandeling start direct.

Kijk voor meer informatie bij aanmeldprocedure

Wachttijden

Als u klachten ervaart, wilt u zo snel mogelijk geholpen worden. Wij vinden het daarom belangrijk om de wachttijd tot een eerste gesprek zo kort mogelijk te houden. De telefonische screening vindt altijd binnen twee werkdagen plaats. Tijdens dit gesprek wordt, indien gewenst, direct met u de intake gepland.

Lees meer over wachttijden

Contact

Blijf jezelf onderzoeken.

Marcus Aurelius