THERAPIE

U heeft last van psychische klachten die u in uw dagelijks leven hinderen. Mogelijk houden de klachten al langer aan, en gebruikelijke strategieën om deze het hoofd te bieden helpen niet. U merkt dat het u zonder professionele hulp niet lukt de klachten duurzaam te verminderen.

Therapie

Iedereen voelt zich weleens somber, futloos of angstig. Dergelijke gevoelens horen bij het leven en gaan meestal vanzelf weer over. Als dit niet gebeurt en uw psychische klachten houden aan of verergeren, dan kan behandeling bij een psycholoog uitkomst bieden.

Psychische klachten

Veelvoorkomende redenen van mensen om zich aan te melden zijn angst- en paniekklachten, somberheidsklachten, vermoeidheid of het ervaren van nare herinneringen aan een ingrijpende gebeurtenis.

Lees hier meer over psychische klachten

Behandelaanbod

Wij werken met effectief bewezen behandelmethoden, zoals Cognitieve gedragstherapie en EMDR-therapie. De behandeling richt zich op verwerking, het onderzoeken van uw eigen overtuigingen en opvattingen en/of gedragsverandering.
Wilt u weten wat de behandeling inhoudt?

Bekijk ons behandelaanbod

Zwangerschap en Ouderschap

Praktijk Aurelius heeft bijzondere expertise op het gebied van psychische klachten rondom zwangerschap, bevalling en jong ouderschap. Wij werken samen met verschillende verloskundigenpraktijken in Utrecht.

Lees hier meer over ons aanbod rond zwangerschap en ouderschap.

Tarieven en vergoeding

Psychologische zorg wordt volledig vergoed vanuit de basisverzekering. Er gelden wel enkele regels om in aanmerking te kunnen komen voor vergoeding. Zo moet u verwezen worden door uw (huis)arts middels een geldige verwijsbrief en moet er sprake zijn van een diagnose die vergoed wordt.

Lees meer over tarieven en vergoeding

Aanmeldprocedure

U kunt zich aanmelden via het contactformulier op de website. Na aanmelding wordt u binnen twee werkdagen terug gebeld door een van onze therapeuten voor een telefonische screening. Als Praktijk Aurelius u de zorg kan bieden die u zoekt, dan wordt u per mail een aanmeldformulier toegezonden of u ontvangt een link voor inschrijving. Nadat u dit ingevuld heeft, wordt u door ons gebeld voor het inplannen van een intake. Een daaruit voortkomende behandeling start direct.

Kijk voor meer informatie bij aanmeldprocedure

Wachttijden

Als u klachten ervaart, wilt u zo snel mogelijk geholpen worden. Wij vinden het daarom belangrijk om de wachttijd tot een eerste gesprek zo kort mogelijk te houden. De telefonische screening vindt altijd binnen twee werkdagen plaats. Tijdens dit gesprek wordt nagegaan of er een intakegesprek kan worden gepland.

Lees meer over wachttijden

Blijf jezelf onderzoeken.

Marcus Aurelius