TARIEVEN & VERGOEDING

Tarieven en Vergoeding

Onze behandeling valt onder de basisverzekering en wordt vergoed door uw zorgverzekeraar, ongeacht uw polis. Houdt wel rekening met uw eigen risico.

Wilt u weten hoe wij ervoor zorgen dat alle behandelingen vergoed worden? Leest u dan onderstaande informatie.

Afhankelijk van de aard van uw klachten verwijst uw huisarts u naar de Generalistische Basis-GGZ of de Specialistische-GGZ. U kunt dit terugvinden in uw verwijsbrief. Praktijk Aurelius heeft voor de GB-GGZ en de S-GGZ met verschillende verzekeraars een contract afgesloten. Uw behandeling wordt in deze gevallen volledig vergoed en direct gefactureerd bij uw zorgverzekeraar.

Indien wij geen contract hebben met uw zorgverzekeraar en u heeft een restitutiepolis, dan wordt uw behandeling in de meeste gevallen toch volledig vergoed. Wij adviseren u om voorafgaand aan de behandeling contact op te nemen met uw zorgverzekeraar om u te laten informeren over de vergoeding.  Heeft u een natura-polis en mag u niet zelf uw zorgverlener kiezen? Neem contact met ons op, mogelijk kunt u zich aanmelden via stichting 1NP.

Wijze van vergoeding

Praktijk Aurelius heeft met de volgende zorgverzekeraars een contract afgesloten:

 • Zilveren Kruis (Achmea), ProLife, FBTO, Interpolis, De Friesland, OZF
 • Menzis, Anderzorg, HEMA, PMA
 • Caresq, EUcare, Aavitae
 • ONVZ, PNO, VVAA, Jaaah
 • ENO, Salland, HollandZorg, Zorgdirect
 • Zorg en zekerheid
 • a.s.r. Ditzo, DeAmersfoortse Insured
 • itiQ, Promovendum, Besured, National Academic, Aon
 • DSW, inTwente, Stad Holland Zorgverzekeraar

Bent u elders verzekerd dan zullen wij u vragen de factuur zelf te declareren bij uw verzekeraar of we zullen u vragen om u online aan te melden bij netwerkorganisatie 1NP.

Meldt u zich in alle gevallen dus bij ons aan, bijvoorbeeld via het contactformulier.  Neem ook bij vragen over de vergoeding gerust contact met ons op.

Voorwaarden vergoeding

Om zorg te kunnen leveren die wordt vergoed vanuit de basisverzekering, hanteren wij de regels van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZA).

Om in aanmerking te komen voor vergoeding, moet sprake zijn van een geldige verwijsbrief en van een vergoede diagnose (DSM 5-classificatie). Dit wordt met u besproken tijdens het intakegesprek. Onder andere lichte (aanpassings)klachten, relatieproblemen en werkgerelateerde klachten vallen niet onder verzekerde zorg.

Daarnaast vindt vergoeding plaats op basis van een volledig behandeltraject. Tijdens het intakegesprek wordt op basis van uw hulpvraag, de aard van uw klachten en de vorm van de therapie een indicatie gedaan van de verwachte behandelduur en daarmee van het verwachte te declareren tarief.

Indien u uw therapie zelf wilt betalen (bijvoorbeeld omdat er geen vergoede diagnose is), dan wordt er per sessie een ‘overig zorgproduct’ in rekening gebracht.

Tarieven

De tarieven voor de GB-GGZ zoals vastgesteld door de NZA zijn voor 2021 :

 • BGGZ Kort (tot 5 gesprekken): € 522,13
 • BGGZ Middel (5 tot 8 gesprekken): € 885,01
 • BGGZ Intensief (8 tot 12 gesprekken): € 1434,96
 • Onvolledig behandeltraject: € 228,04
 • Overig zorgproduct: € 114,41

De tarieven voor de specialistische-GGZ zijn afhankelijk van diagnose en productgroep. Hiervoor verwijzen wij u graag naar de website van de Nederlandse Zorgautoriteit.

Voor partnerrelatie-therapie (onverzekerd) geldt een tarief van € 185,25 per 60 minuten.

No-show beleid

Wij snappen dat u een keer verhinderd kunt zijn. Als u uw afspraak 24 uur van te voren afzegt, zullen wij geen kosten in rekening brengen.

Uw afspraak kunt u afzeggen door ons te bellen of een bericht in te spreken op onze voicemail (ook buiten kantoortijden). In het geval dat u uw afspraak niet tijdig afzegt, brengen wij de helft van de gereserveerde tijd (à € 55) in rekening .

Mocht u vragen hebben over ons no-show beleid, bel ons gerust of bespreek deze met uw behandelend psycholoog.

Contact

Blijf jezelf onderzoeken.

Marcus Aurelius