TARIEVEN & VERGOEDING

Tarieven en Vergoeding

Onze behandeling valt onder de basisverzekering en wordt volledig vergoed door uw zorgverzekeraar, ongeacht uw polis. Houdt u wel rekening met uw eigen risico.

Wilt u weten hoe wij ervoor zorgen dat alle behandelingen vergoed worden? Leest u dan onderstaande informatie.

Afhankelijk van de aard van uw klachten verwijst uw huisarts u naar de Generalistische Basis-GGZ of de Specialistische-GGZ. U kunt dit terugvinden in uw verwijsbrief. Praktijk Aurelius heeft voor de GB-GGZ met verschillende verzekeraars een contract afgesloten. In andere gevallen en voor de S-GGZ verloopt de aanmelding via netwerkorganisatie 1NP. Zo kunnen wij aan iedereen, ongeacht verzekering en polis, volledig vergoede zorg bieden.

Generalistische Basis-GGZ (GB-GGZ)

Praktijk Aurelius heeft met de volgende zorgverzekeraars een contract afgesloten:

  • Zilveren Kruis (Achmea), ProLife, FBTO, Interpolis, De Friesland (per april)
  • Menzis, anderzorg, HEMA
  • itiQ, Promovendum, Besured, National Academic, Aon, Aevitae
  • DSW, inTwente, Stad Holland Zorgverzerkaar, a.s.r., De Amersfoortse, DITZO
  • ONVZ Ziektekostenverzekeraar, Zorg en Zekerheid en Eno Zorgverzekeraar

Bent u elders verzekerd dan zullen wij u vragen om u online aan te melden bij netwerkorganisatie 1NP. Zo wordt uw behandeling volledig vergoed.

Meldt u zich in alle gevallen dus bij ons aan via het contactformulier of neem contact op.

Specialistische GGZ (S-GGZ)

Tijdens de telefonische intake wordt met u besproken of ons zorgaanbod aansluit op uw klachten en hulpvraag. Wanneer dit het geval is, zullen wij u vragen om u online aan te melden bij netwerkorganisatie 1NP. Zo wordt uw behandeling volledig vergoed.

Meldt u zich in alle gevallen dus bij ons aan via het contactformulier of neem contact op.

Voorwaarden vergoeding

Om zorg te kunnen leveren die wordt vergoed vanuit de basisverzekering, hanteren wij de regels van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZA).

Om in aanmerking te komen voor vergoeding, moet sprake zijn van een geldige verwijsbrief en van een vergoede diagnose (DSM 5-classificatie). Dit wordt met u besproken tijdens het intakegesprek. Onder andere lichte (aanpassings)klachten, relatieproblemen en werkgerelateerde klachten vallen niet onder verzekerde zorg.

Daarnaast vindt vergoeding plaats op basis van een volledig behandeltraject. Tijdens het intakegesprek wordt op basis van uw hulpvraag, de aard van uw klachten en de vorm van de therapie een indicatie gedaan van de verwachte behandelduur en daarmee van het verwachte te declareren tarief.

Indien u uw therapie zelf wilt betalen (bijvoorbeeld omdat er geen vergoede diagnose is), dan wordt er per sessie een ‘overig zorgproduct’ in rekening gebracht.

De tarieven voor de GB-GGZ zoals vastgesteld door de NZA zijn voor 2020 :

  • BGGZ Kort (tot 5 gesprekken): € 503,47
  • BGGZ Middel (5 tot 8 gesprekken): € 853,38
  • BGGZ Intensief (8 tot 12 gesprekken): € 1383,65
  • Overig zorgproduct: € 110,27
Contact

Blijf jezelf onderzoeken.

Marcus Aurelius